- UPDATE 2021: HIER STOPT FILMSIGN-

Wij doen niet mee aan een testmaatschappij die mensen uitsluit op grond van geloof, levensovertuiging, leeftijd of medische gegevens. U kunt zich niet meer aanmelden.

Jacomijn (Oprichter en organisator)

Na een eerste geslaagde filmavond op zaterdag 28 april 2012, ontstond het idee voor Filmsign. Eerst was dit een Feelgood Filmclub voor alleen vrouwen, maar na een paar jaar waren we het er over eens dat mannen ook van harte welkom zijn...
Daarna kwamen er een aantal vrijwilligers die ook 'niet feelgood' films wilden zien, dus is Filmsign nu een filmclub voor iedereen (jong/oud/man/vrouw/alles daartussenin) en kunnen we elke film zien die draait!

Ik ga vooral naar films die een lekker gevoel geven. Of tenminste, waarvan ik dat verwacht. Films die mij laten lachen, genieten, verwonderen en ontspannen... En gelukkig ben ik niet de enige :-) Aanmelden voor een filmavond, georganiseerd door Jacomijn kan via sms: 06-34200234 of info@filmsign.nl.

Ook organisator worden? Dat kan binnen 5 minuten... Check hier.

Eric

Mijn favoriete regisseurs zijn Ridley Scott en Peter Weir. Maar ook comedy’s kunnen mij zeer bekoren. Top drie: Ferris Bueller’s Day Off, About a Boy en Meet the Parents. Fijn dus dat de feelgood filmclub op mijn pad kwam. Leuk om andere liefhebbers te ontmoeten en onder het genot van een biertje na te praten over die geweldige/waardeloze film die we net hebben gezien ☺ 

Fotografie, muziek en reizen zijn mijn andere hobby’s. Ik woon in Zuid en ben leraar op een basisschool.

Aanmelden voor een filmavond, georganiseerd door Eric kan via mail: ebohm@wxs.nl of sms: 06-53743615


(Foto copyright UvA)

Dirk

(Meer informatie volgt)

Aanmelden bij Dirk via d.j.m.veestraeten@uva.nl of sms/app: 06-38318177


Ferdinand

Even uit de realiteit van de dag. En genieten van een verhaal dat in zo'n 1,5 uur aan je voorbij trekt. Ik denk dat dat me zo aantrekt in 't naar de bioscoop gaan. Ik heb een vrij brede filmhuis-smaak van melanchonisch tot absurdistisch, en laat me ook graag verrassen. Daarnaast is het helemaal leuk om met mede filmsign'ers d'r nog een drankje bij te doen.  

En enkele films die me bijgebleven zijn: The man who wasn't there - Coen brothers, The road - John Hillcoat, Le Havre - Aki Kaurismäki,  Blue Jasmine - Woody Allen, Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans - Werner Herzog

Kortom: Licht uit, film aan. Aanmelden via sms/ tel: 06 26 036 314 of mail: f.kuurman@gmail.com

Soleil

Sinds ik cineville heb ontdekt ben ik regelmatig te vinden in de filmhuizen van Amsterdam. Ik houd van dramafilms, humor en films waarbij je ook een traantje weg kunt pinken.

Aanmelden via:  soleilvdb@hotmail.com  en tel: 06-14761150

Joyce

Ik ben half Nederlands, half Italiaans en ik geniet van alle mooie dingen in het leven. Vol enthousiasme ga ik op avontuur in het buitenland of in Amsterdam waar ik gids ben en lampen ontwerp. Ik organiseer regelmatig met veel plezier groepsuitjes, filmavonden en culturele activiteiten.

Voor aanmeldingen, sms: 06-55886207

Ronald

Wat is er leuker dan je mee te laten slepen in een avontuurlijk, fantasievol, actierijk of humorvol verhaal met mooie en leuke plaatjes en mensen erbij? Je gezamenlijk mee te laten slepen natuurlijk! ;-) Met een groepje liefhebbers zoals bij filmsign dus, en doorgaans gaat na de film de gezelligheid nog even door, helemaal leuk! Een goeie blockbuster of filmhuisfilm is zeker aan mij besteed als het thema me aanspreekt. Ik vind de sfeer van de bioscoop ook belangrijk, en wat dat betreft hebben de meeste filmhuizen een paar streepjes voor.

Aanmelden bij mij via: ronaldhagenaar@hotmail.com of sms naar: 0655192319

Frederique

Woody Allen films zijn mijn favoriet, maar ik heb ook genoten van de films Ex machina, the darkest hour en de zeer absurde film  Borgman. Met mijn Cineville pas ga ik vaak alleen naar de  film meestal in stadsdeel Oost, omdat ik daar woon. Het is echter ook leuk om met meerdere mensen te gaan om de film te bespreken. Daarom ben ik erg blij met deze filmclub en de gesprekken gaan zeker niet alleen over films......

Aanmelden bij mij via: frederiquevannouhuys@gmail.com of sms naar: 06-42099010


We hebben al sinds 2012 elke maand hele leuke en relaxte filmavonden gehad, 
met ervoor en/ of na afloop een drankje en elke keer weer verrassende, 
grappige, serieuze, inspirerende of gewoon gezellige gesprekken...
Kom je ook?